5-Daagse reis Normandië

5-Daagse reis Normandië

5-Daagse reis Normandië
  • VERTREK
  • 24 Oct
€ 389,00 per persoon

Meer informatie

Prachtige excursiereis met als thema: de landing van de geallieerden op de stranden van Normandië op 6 juni 1944.

Dag 1 | woensdag 24 oktober 2018
Vanaf onze opstapplaatsen in Kerkrade, Heerlen en Maastricht zetten wij koers richting Normandië. Via de route door België en Frankrijk passeren wij de plaatsen Luik, Mons, Valenciennes en Amiens om vervolgens te arriveren bij Pont de Normandië. Deze enorm hoge brug geeft toegang tot het departement Normandië en heeft een schitterend uitzicht over de rivier de Seine. Vervolgens zetten wij koers richting Ranville waar wij een bezoek zullen brengen aan Pegasus Bridge. Met het innemen van deze brug door paratroepers die hier met zweefvliegtuigen geland zijn is D-day ingezet. Verder heeft u hier de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Memorial Pegasus (Museum).  Aansluitend bezoeken wij de begraafplaats van Engelse parachutisten te Ranville. Vervolgens rijden wij naar ons hotel dat gelegen is aan de rand van de historische plaats Bayeux.

Dag 2 | donderdag 25 oktober 2018
Na een stevig ontbijt vertrekken wij naar Arromanches waar de geallieerden een kunstmatige haven aanlegden. In het hier gelegen museum is een werkende maquette te bekijken. We nemen ruim de tijd om deze indrukwekkende plaats en het bijbehorende museum te bezichtigen. 8 km verderop bezoeken wij de batterij van Longues sur Mer. Deze batterij is zeer bijzonder doordat het originele zware geschut hier nog aanwezig is. Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen wij hier, geheel passend in de sfeer van deze reis, een eenvoudige lunch gebruiken in de vorm van een picknick. Na de lunch zetten wij koers richting Pointe de Hoc. Deze klif is beklommen door de Amerikaanse rangers om het Duitse geschut uit te schakelen. De bunker (bekend uit de film “De langste dag”) die nog in zeer goede staat verkeert, is hier ook te bezoeken. (Denk aan de scene waarin de Duitse officier Werner Pluskat de armada aan schepen in de vroege ochtend van 6 juni 1944 ziet opdoemen aan de horizon). Aan het einde van de middag brengen wij een bezoek aan de Duitse begraafplaats La Cambe. Hier zijn bijna 22.000 gesneuvelde Duitse soldaten ter aarde besteld.

Dag 3 | vrijdag 26 oktober 2018 
Vandaag staan er weer enkele hoogtepunten van deze reis op het programma. Na het ontbijt vertrekken wij in de richting van Ste Mére Eglise. In dit dorpje hangt aan de kerktoren een pop in parachutisten outfit. Deze pop herinnert de Amerikaanse Parachutist John Steel die hangend aan de kerktoren hulpeloos moest toezien hoe zijn kameraden vochten voor hun leven en meedogenloos afgeslacht werden. Verder is hier een zeer fraai paramuseum waar een Amerikaans zweefvliegtuig te zien is. Van deze zijn er wereldwijd nog maar 2 bewaard gebleven. Vervolgens brengen wij een kort bezoek aan de landingsplaatsen van de Amerikaanse para’s waar een beeld is opgericht van Iron Mike. In Ste Mére Eglise krijgt u de gelegenheid om de lunch te gebruiken. Na de lunch zetten wij koers richting Quistreham waar wij een bezoek gaan brengen aan het Atlantikwall museum. Dit museum is gesitueerd in een nog volledig in originele staat verkerende bunker van de Duitse kustverdediging. Alvorens wij terugrijden richting ons hotel brengen wij een bezoek aan de Engelse begraafplaats in Bayeux. Tot slot van deze dag maken wij nog een fotostop bij het beroemde monument van Eisenhower waarna wij terugrijden richting ons hotel.

Dag 4 | zaterdag 27 oktober 2018
Wij beginnen deze dag met een bezoek aan het Overlord museum in Colleville sur Mer. Dit museum heeft een bijzondere collectie van zeer zeldzame voertuigen. Nadat wij ruim de tijd hebben genomen om dit museum te bezichtigen, rijden wij in enkele minuten naar de Amerikaanse begraafplaats St. Laurent. Wij nemen ruim de tijd om deze indrukwekkende begraafplaats te bezichtigen. Deze begraafplaats heeft een interessant bezoekerscentrum. Bovendien loopt u vanuit deze begraafplaats zo over de landingsstranden van Omaha Beach. Aan het begin van de middag rijden wij terug naar ons hotel in Bayeux waar u de rest van de middag vrije tijd heeft. Het is een aanrader om hier het wereldberoemde Tapisserie de Bayeux te bekijken.

Dag 5 | zondag 28 oktober 2018
Na een vroeg ontbijt brengen wij tot slot een bezoek aan het grote museum in Caen. (Memorial de Caen.) Dit zeer grote museum geeft niet enkel een beeld van de 2e Wereldoorlog maar ook van de periodes van voor en na de 2e Wereldoorlog. In dit moderne museum maakt u door de schitterende visualisaties een ware reis door de tijd. In het bezoekerscentrum krijgt u de gelegenheid om de lunch te gebruiken waarna wij de terugweg inzetten richting Limburg. Na een tweetal pauzes onderweg zullen wij rond de klok van 21:00 uur arriveren bij onze opstapplaatsen in Maastricht, Heerlen en Kerkrade.

* Bij onvoldoende deelname behoudt Hanneman de Toerist zich het recht voor de reis te annuleren of te wijzigen. 
 


€ 389,00 per persoon
Bovenstaande prijs is gebaseerd op een 2 persoonskamer.
(1 persoonskamer toeslag € 120,00)


INBEGREPEN
* Busreis ROYAL CLASS
* 4 overnachtingen in het zeer comfortabele 4* Novotel in Bayeux
* Zeer ervaren gids over de streek en het thema van de reis
* Alle excursies, exclusief de entrees

Let op: de onderstaande kosten zijn niet inbegrepen bij deze reis en zijn voor eigen rekening:
* Lunch- en dinerkosten
* Entrees van de diverse musea (+/ € 50,- pp.)

OPSTAPPLAATSEN
KERKADE
05:15 uur - Strijthagenweg 125 (garage Hanneman)
HEERLEN
05:30 uur - Achterzijde NS station (thv Gered Gereedschap Parkstad)
MAASTRICHT
06:00 uur - De Geusselt (voorkant stadion, Stadionplein)

Boek deze reis

Wilt u deze reis boeken? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.